HAKKIMIZDA
SYGD Hakkında
16 Ekim 2008 tarihinde kurulan Derneğimiz bu tarihten itibaren hizmet sunmaktadır.
Toplumun sosyal ilişkilerini güçlendirmeyi ve sosyal yaşamı geliştirmeyi hedefleyen bir sivil toplum kuruluşudur. Dernek, insanların bir araya gelerek etkileşimde bulunmalarını teşvik etmek, toplumsal bağları güçlendirmek ve toplumun her kesimine yönelik sosyal destek sağlamak için faaliyetler yürütür.
SOYGED, toplumun her kesimine hitap eden geniş bir yelpazede faaliyet gösterir. Gençler, çocuklar, yaşlılar, engelliler ve dezavantajlı gruplar gibi farklı gruplara yönelik programlar düzenler. Dernek, sosyal adalet, eşitlik ve kapsayıcılık ilkeleri doğrultusunda hareket ederek toplumun tüm bireylerine eşit fırsatlar sunmayı amaçlar.
FAALİYET ALANLARI
- Toplumsal Adalet ve İklimsel Adalet arasındaki ilişkiyi de dikkate alarak, iklim krizi, sürdürülebilir ekoloji, doğanın, çevrenin, suyun, toprağın, korunması politikalarının oluşturulmasına, programların uygulanmasına katkı ve destek sağlar.
- Toplumun sosyal ve kültürel değerlerini dikkate alarak yerel kalkınma modelleri oluşturmak, bu politikaların benimsenmesine katkıda bulunmak ve yoksullukla mücadele için politikalar belirlemek.
- Dezavantajlı konumdaki gençlere, kadınlara, çocuklara, yaşlılara ve engellilere yönelik gelişim programları oluşturmak, bu programları uygulamak ve uygulanmasına destek vermek. Özelikle dezavantajlı grupların haklarının geliştirilmesinde sosyal psikolojik eğitim ve destek sağlamak.
- Toplumda, kadın ve genç işsizliğin azaltılması, çocuk işçiliğinin ve sömürüsünün ortadan kaldırılması, kadın ve gençlerin statü ve niteliklerinin yükseltilmesi için çalışmalar yapmak.
- Doğal yaşamın korunması ve sürdürülebilir çevre politikalarının oluşturulması konusunda çalışmalar yürütmek.
- Engelliler ve yaşlılara yönelik eşitsizliğin azaltılması ve yaşamsal donanımlarının geliştirilmesi için politikalar, projeler, programlar oluşturmak ve bunları uygulamak.
- Yerel kalkınmanın ve gelişimin, toplumsal göç ve yaratacağı sorunların çözümünde önleyici ve koruyucu boyutunun farkında olarak, yerel kalkınma projeleri oluşturmak ve uygulamak.
- Sivil toplumun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için, sivil toplum kuruluşları ile birlikte kapasite geliştirici ortak çalışmalar yapmak.
- Uluslararası faaliyette bulunmak, yurtdışındaki dernek veya kuruluşlara üye olmak ve bu kuruluşlarla ulusal veya uluslar arası nitelikli proje bazında ortak çalışmalar yapmak.